Mooi koersdebuut

Maarten Caminada traint al een paar jaar op schema’s van Koen. Ondanks z’n drukke werkzaamheden weet hij de beperkte trainingstijd op die manier goed te benutten. De afgelopen jaren richtte hij zich vooral op het rijden van Cyclosportieve, maar onlangs maakte hij zijn koersdebuut. Hieronder zijn verslag:

Gisteren mijn debuut gemaakt in het amateurpeleton. Mijn enige doel was dan ook om te proberen de lokale rondes te halen. Tijdens de rit richting Someren regende het aan één stuk door, maar eenmaal in Someren was het droog. De eerste kilometers was het afwachten hoe het tempo zou zijn en hoe makkelijk (of niet) ik mee zou kunnen fietsen. Voor mijn gevoel ging het niet al te moeilijk, maar toen ik naar mijn tellertje keek zag ik een snelheid van 55 km/u en een hartslag van 180. Ik ben het grootste gedeelte van de koers midden in het peleton gebleven en dat was goed te doen. De korte krachtsinspanningen na bochten en rotondes waren wel op te brengen. Het gedrang viel ook mij wel mee (na alle verhalen van voorgaande edities). Door de juiste kant bij vluchtheuvels en rotondes te kiezen kon ik af en toe wat plaatsen goed maken, maar ik heb me nooit vooraan met de gang van zaken bemoeid. Op een gegeven moment tikte iemand bij een rotonde zijn voorganger aan die daardoor een schuiver maakte. Hierdoor zat ik aan de staart van het peleton, waar het leven een stuk zwaarder is. Onderweg nog even met Jerry en wat Dutch Mountains gesproken.

Eenmaal de plaatselijke rondes bereikt ben ik gewoon blijven fietsen. Met name de derde ronde was zwaar, waardoor ik geen goesting meer had om in de vierde en laatste ronde iets te proberen. Mijn benen voelden toen eigenlijk wel goed, of misschien lag het tempo toen iets lager. Uiteindelijk ben ik op een 59e plek beland. Ik dacht uit eigen observatie dat er wat minder renners voor me zaten, maar het zal wel kloppen. De gemiddelde snelheid lag rond de 43,5 km/u, mijn gemiddelde hartslag was 164 (wat een gemiddelde is van 150 in het peleton en 180 bij het aanzetten na bochten denk ik).

Nu ik weet dat ik een koers als Someren Peer Someren kan uitrijden zal een volgende doel zijn om me vooraan wat te laten zien. Hopelijk zijn er dan wat meer CTWT-ers, wellicht bij de Tweelandenkoers.

Leave a Reply


Ontwerp Wiesje Korf | Programmeren Matthijs Verhulst