CQ Ranking

cqlogo

Wielrennen is wereldwijd populair en dan natuurlijk vooral de Tour de France. Dit levert ook veel fans op. Onder die fans bevinden zich grote wielerkenners die de sport maniakaal volgen. Meestal blijft dit echter bij een uit de hand gelopen hobby. Sommige kenners gebruiken hun wielerkennis in combinatie met hun kennis en ervaring op het gebied van trainingsleer bij het begeleiden van coureurs. Andere wielerfreaks hebben hun statistische wielerkennis gebundeld en hebben na het wegvallen van de oude UCI-wereldranglijst onder de naam Cycling Quotient Ranking een eigen wereldranglijst opgesteld. Doordat de CQ-ranking wel uitgaat van alle wedstrijden en niet alleen de Pro-Tour wedstrijden is de CQ ranking in korte tijd uitgegroeid tot een toonaangevende wereldranglijst in het wielrennen.

Sinds deze week pronkt een Trivelo Banner op de site van de CQ Rankingbanner_trivelo

Weer een andere wielerkenner gebruikt z’n kennis voor het schrijven van columns over de wielersport. In dit geval over de CQ-ranking

Leave a Reply


Ontwerp Wiesje Korf | Programmeren Matthijs Verhulst