Zilver voor Ruth en 8e plek voor Juul op EK Duathlon

Op de EK Duathlon heeft Ruth haar titel van vorig jaar niet kunnen verdedigen. Ze finishte na een sterke race als 2e achter de francaise Levenez. Lopend was de francaise een klasse te sterk en liet dit meteen merken door in het laatste deel van de eerste run weg te lopen. Op de fiets reed Ruth dit gat in één keer dicht en nam daarbij ook de franse Godard mee in haar wiel. Zo ontstond een kopgroep met 2 francaises en Ruth. Op het vlakke fietsparkoers kon Ruth het verschil niet maken, zodoende werden de medailles verdeeld in de slotrun. Hier liep Levenez overtuigend naar het goud, was er zilver voor Ruth en brons voor Godard.

Bij de junioren kwam Juul van de Kruijs na een eerste run, waarbij het hollen en stilstaan was, in de eerste achtervolgende fietsgroep terecht. Ondertussen lag de Italiaan Steinwandter solo aan de leidinig en pakte op die manier op indrukwekkende wijze de titel. Het tempo in de fietsgroep daarachter viel stil en het explodeerde pas weer aan het begin van de 2e run. Hier kreeg Juul het zwaar, maar wist toch een mooie 8e plek uit het vuur te slepen.

Vantevoren was er misschien op meer gehoopt, maar met een podiumplek voor Ruth en de top 10 van Juul was dit het maximale haalbare resultaat in deze wedstrijd en daar mogen ze trots op zijn.

Uitslag + bericht Triathlonweb

Leave a Reply


Ontwerp Wiesje Korf | Programmeren Matthijs Verhulst