Nayade rockt op de NK! Brons op NK Sprint!

Het tweede weekend van juni waren de zwemmers van de Eindhovense studenten zwemvereniging Nayade voor het eerst in haar historie aanwezig op de NK Zwemmen. Al jaren zwemmen de heren met de estafette tijden die goed zijn voor topklasseringen op de nationale ranking. Hierbij hadden zwemmers echter geen startnummer van Nayade, maar was ieder nog lid van hun eigen club. Dit jaar hebben de heren van Nayade Elite zich overgeschreven, zodat ze als ploeg konden deelnemen aan de NK. Dit leverde afgelopen weekend een 6e, 7e en 9e plek op respectievelijk de 4×100 vrij, 4×200 vrij en 4×100 wissel op. ¬†Hiermee stonden de mannen tussen al de top verenigingen van Nederland. Niet slecht voor een clubje met maar 5,5 uur badwater in de week (waar de topverenigingen minimaal het dubbele tot hun beschikking hebben).

4×100 Vrij met Tom Lommers, Ruud van Bommel, Stefan Jacobs en Kevin Hondsmerk:

4×100 Wissel met Ruud van Bommel, Stefan Jacobs, Tom Lommers en Kevin Hondsmerk:

Twee weken later reisde de ploeg af naar Drenthe voor het NK Sprint in Emmen. De verwachtingen waren hoog, want goede sprinters zijn uniek en dat is Nayade ook.

Brons in Emmen

De verwachtingen werden waargemaakt! ¬†Op de 4x50m vrij wisten startzwemmer Tom Lommers (23.43) en vervolgens Ruud van Bommel (23.47) en Stefan Jacobs (23.70) Nayade naar een kansrijke 4e positie te zwemmen. Als anchorman mocht Kevin Hondsmerk al zijn klasse en karakter tonen. Het kwam uit z’n tenen, maar met de meeste brute 50 meter uit z’n zwemcarriere wist Kevin het brons binnen te halen met een splitttijd van 22.38! Het goud en zilver gingen naar AZ & PC en Trivia. De eindtijd van Nayade (1:32.98) was goed voor een nieuw clubrecord en een 7e plek op de eeuwige ranglijst van zwemkroniek.

Nayade Heren Estafette 4×50 vrij NKS Emmen 2011 from Stefan Jacobs on Vimeo.

Op zondag werd op de 4×50 wissel een 6e plek behaald in een nieuw clubrecord van 1.45.15.

Leave a Reply


Ontwerp Wiesje Korf | Programmeren Matthijs Verhulst